Viktige ting å tenke på før man reiser

Når man skal ut og reise er det en hel rekke ting man bør huske på for å få mest mulig ut av ferieturen. Aller først er det viktig at du kan reise hjemmefra med god samvittighet og helt uten stress. For å få til dette må du sørge for alt er i orden hjemme. Dersom du må organisere noe spesielt, som kattepass, noen til å ta inn posten eller lignende, så sørg for å ha det i orden i god tid før du reiser. Ferien blir så mye bedre dersom du slipper å tenke på pus, tette takrenner eller innbrudd.

bon-vagageNår du har tatt hånd om alt som trengs hjemme kan du fokusere på ferien. Før du reiser er det et par ting som er viktige å sjekke opp i forhold til reisemålet ditt. Dersom du skal utenlands må du først og fremst finne ut av om du trenger visum. Nordmenn har innreise uten visum til mange land, men dette kan du fort finne ut av på nett. I tillegg er det viktig at du sjekker opp hvilke krav landet stiller til passet ditt. Mange land krever et visst antall blanke sider i passet, og et minimum antall måneder før utløpsdato.

Du må også huske på at det er strenge regler knyttet til hva man kan ta med seg når man reiser utenlands. Nå snakker vi ikke kun om ting som er ulovlige å fly med, men også ting som er ulovlige å importere. Noen land vil stoppe deg fra å ta med kjøttprodukter, melkeprodukter eller planter og frø. Du kan havne i trøbbel dersom du har noe ulovlig i bagasjen, så pass på at du sjekker hva de gjeldende reglene er før du setter ut på reisefot.

Til slutt bør du sjekke opp området du skal reise til – rett og slett for å kunne få en best mulig tur! Jo mer du vet om reisemålet ditt på forhånd, jo enklere vil det bli å få fullt utbytte av turen.