Trollstigen

trollstigenEn kjøretur langs Trollstigen er utvilsomt mer dramatisk enn de fleste er vant til, men hva som gjør en biltur i Norge helst spesiell, er at det faktisk lever folk omtrent overalt. Selv på den smaleste fjellhyllen eller vil det finnes et hus. Bli med opp Trollstigen!

Geiranger og Trollstigen byr på mange høydepunkter, og de elleve svingene opp Trollstigen samt utsikten fra Ørnesvingen ned til Geirangerfjorden, kan sette fart på pulsen selv på den beste. Frodige daler, stupbratte fjell og stoppesteder som garantert vil gjøre deg svimmel, gjør denne opplevelsen til en av Norges mest naturskjønne bilturer. Tillat gjerne god tid, for her bør man stoppe flere ganger underveis.. For de som nettopp tar seg tid, så er det på denne bilturen flere fantastiske opplevelser.

Historisk veistrekning

Det er rart å tenke på, når man tar sin første biltur opp Trollstigen, at akkurat denne veien i flere århundrer har vært en viktig transportåre mellom Valldal og Åndalsnes, først som en smal sti og deretter som en vei for hest og kjerre, til bygging av Trollstigen som startet opp i 1916. Deler av den opprinnelige veien for hestene er fortsatt synlige og farbar til fots. Dette er et spennende alternativ for alle som ønsker å oppleve veien slik den var i gamle dager.

Oppsiktsvekkende rasteplasser

På vei opp Trollstigen vil du finne noen av de mest oppsiktsvekkende rasteplassene som finnes i hele landet, med noen utrolige utsiktspunkter. Ørnesvingen er nevnt, men det er bare å glede seg til Gudbrandsjuvet og Flydalsjuvet, som gir deg en unik oversikt over de ville omgivelsene. Ta gjerne fergen over Geirangerfjorden. Her vil du også få oversikt over fjelltopper som De Syv Søstre, Friar og Brudesløret, mens på samme tid vil du oppleve den mest berømte fjorden i verden – Geirangerfjorden, som er på UNESCOs verdensarvliste.