Kystriksveien

vägKystriksveien strekker seg mellom Steinkjer og Bodø og av National Geographic blir denne veistrekningen omtalt som en av verdens flotteste – faktisk så flott at den finnes på listen over de 101 vakreste!

Kystriksveien starter i Trøndelag og videre inn i et unikt kystlandskap opp gjennom den magiske Namdalskysten, før den leder vei videre gjennom Helgelandskysten. Etter 650 km ender den opp i Bodø.

Planlegg turen din godt

Denne fantastiske veien er en unik opplevelse, både fra bilen og sykkelsetet. Tar man sykkelen fatt, vil man få en opplevelse for livet. Her vil du oppleve severdigheter som Leka, Torghatten, De Syv Søstre, Svartisen og Saltstraumen. Opplevelsene ligger altså som perler på en snor og det beste av alt, de er lett tilgjengelig. For å oppleve Kystriksveien på best mulig måte anbefales det gode forberedelser, slik at du får med deg alt. Velger du å kjøre bil så anbefales det at man setter av hele 5 dager. Det sier seg selv at strekningen er lang å sykle, men deler av den klarer de fleste.

For deg som sykler

bergØnsker du å oppleve en av Norges flotteste veier å sykle på bør du besøke Kystriksveien. En populær aktivitet er øyhopping på Namdalskysten og Helgelandskysten. Det er fra sykkelsetet du virkelig får tid til å nyte omgivelsene og takket være hyppige avganger med ferjene og hurtigbåtene er det enklere enn man tror å besøke flere øyer på kort tid. Ønsker du øyhopping på Helgelandskysten, men har ikke med egen sykkel, kan du leie dette i Brønnøysund. Leien inkluderer hjelm og det du trenger av verktøy på turen. Dette passer utmerket for deg som kommer med bil og ikke har hatt plass til egne sykler, men også for deg som kommer med fly. Sykler kan hentes på flyplassen.

Øyhopping på Namdalskysten

Dette kan virkelig bli en spennende tur, takket være kombinasjonen av sykkel og hurtigbåter. Om du kommer med bil eller ikke, bør man uansett også her legge planer før avreisen. En sykkeltur kan legges fra 3 til 6 dager. Kjører du bil går det også hyppig ferjer som frakter deg over til de øyene du ønsker å ta en nærmere titt på. Føler du at du trenger hjelp til planleggingen kan du stoppe i Steinkjer. Her ligger nemlig info-senteret for hele Kystriksveien, som gir deg gode tips på hva du bør oppleve på turen din. Endestasjonen Bodø er også i seg selv en flott by å oppleve alle årstider.