Hardangervidda

Hardangervidda nasjonalpark, som tar deg med på den spennende reise mellom øst og vest for Norge, er den perfekte inngangsporten til fjordene. Hardangervidda er også et fantastisk område å besøke både til fots på sommeren og ski på vinteren.

En reise til Hardangervidda kan startes med en biltur på de herlige små veiene i Telemark, i hjertet av Norge og inn til Hardangervidda. Dette er en reise gjennom enestående natur, med mange ting å gjøre underveis og ikke minst se på. Dette er også en reise tilbake i tid, til røttene av den norske folkekulturen og tidlig norsk industri.

Vakkert og dramatisk

HardangerviddaDu trenger ikke å bruke noe lengre tid på Hardangervidda enn du ville gjort på å kjøre hovedveien rundt, men hvis du har tid, vil du kanskje foretrekke å krysse Hardangervidda til fots. Hvorfor ikke parkere bilen for et par dager og utforske noen av Norges mest fantastiske turstier, for å få en smak av hva landet vårt har å tilby? Unn deg gjerne en ferie i vakre og dramatiske omgivelser. Når du kommer inn til noen av Hardangerviddas mange fjellstuer og hytter, som både er betjente og ubetjente, vil du være i stand til å finne den avslapningen du trenger for å få ny energi. Her er det nok av fred og ro, ved siden av innsjøer med gode fiskemuligheter for de som liker det. Den jublende følelsen av å ha besteget de høyeste fjelltoppene er også fantastisk. Friheten som gis helt gratis av fjellviddene her er ubetalelig. Hva sier du til å slukke tørsten i en fjellbekk? Møte nye vennlige mennesker og undersøke en ny kultur. Den berikende opplevelsen kan faktisk minne deg om et spennende eventyr. Det beste av alt, du vil få frisk luft for kropp og sjel på Hardangervidda.

Unike opplevelser

Når du besøker Hardangervidda tror du kanskje at du kun vil se vidder og ingen høye fjell? Der tar du feil. Hva sier du til å ta en tur helt opp på Gaustatoppen, hvor du kan se en sjettedel av Norge? Turen opp passer for alle og er ikke krevende i det hele tatt. Hardangervidda passer for deg som foretrekker fotturer, men også for deg som vil ta med deg sykkelen. Du kan også gå i fotsporene til heltene fra Telemark, som ble kjent for Vemork-aksjonen i 1943. Hardangervidda har noe for alle som elsker naturen. Den Norske Turistforening har merket av stier som ligger klare fra populære startsteder som Haukeliseter, Hjølmo, Kinsarvik, Trondsbu/Tinnhølen, Finse, Solheimstulen, Haugastøl, Halne, Tuva, Kalhovd, Mogen, og Rjukan.