Geirangerfjorden

Geriangerfjorden ligger på Sunnmøre, i Stranda kommune. Fjorden er hele 15 kilometer lang, og er en avgrening fra Sunnylvsfjorden. Bygda Geiranger ligger ved fjordens ende, hvor Geirangerelven møter havet.

Fantastisk utsikt

GeirangerfjordenGeirangerfjorden er kjent for spektakulære naturutsikter og er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. I 2005 ble Geirangerfjorden om området rundt innskrevet på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder, noe som absolutt har bidratt enda mer til populariteten hos utenlandske turister spesielt. I tillegg til den fantastisk vakre fjorden selv byr området rundt på andre spektakulære attraksjoner. Spesielt populær er fossen De Syv Søstrene, som ligger midtveis inne i Geirangerfjorden. Fossen har en fallhøyde på rundt 300 meter, og ligger på motsatt side av en annen vakker foss, nemlig Friaren. Mens De Syv Søstrene har blitt sammenlignet med håret til syv kvinner har Friaren et flaskeformet utseende. De to fossene er knyttet sammen av gamle historier som sier at Friaren er ulykkelig (derav flasken) ettersom han fortsatt ikke har fått svar på sitt frieri til søstrene.

Mye å finne på i Geiranger

Dersom du er ute etter en helt spesiell naturopplevelse finnes det mange ulike måter å oppleve Geirangerfjorden på. Du kan se fjorden fra havet, og her finnes det mange ulike sightseeingturer å velge mellom. Dersom du ønsker litt ekstra spenning kan du til og med bedrive sightseeingen fra en kajakk. Du kan også velge å beskue fjorden fra oven, ved å ta en guidet fottur i fjellsidene langs fjorden. Ønsker du å kombinere utsikten med å komme deg fra A til B, kan du velge bilfergen fra Fjord1 som går mellom Geiranger og Hellesylt. Dette er en perfekt del av en vestlandsk bilferie. Dersom du har mer tid og ønsker å oppleve mer enn kun naturutsikten finnes det også tilbud som rafting, fisking og sykling i nærområdet.

Trollstigeveien

I samme område som Geirangerfjorden finner du også den berømte Trollstigeveien, som slanger seg oppover stupbratte fjellsider forbi fossefall og nydelige rasteplasser. Denne veien gir deg en helt spesiell opplevelse, noen vil kanskje si litt på den nervepirrende siden ettersom fjellsidene er bratte og veien ofte er relativt smal. Som turist i Geiranger kommer du nok ikke til å få et eneste kjedelig øyeblikk – med naturopplevelser som dette er det knapt nok grunn til å reise utenlands!