Ferie med telt

camping4Med sosial medias inntog i hverdagen vår hard et også blitt mye lettere følge med pa hva alle andre holder på med. Det være seg hva som lages til middag eller hvor årets ferietur går. På grunn av nettopp dette er det nok mange som tenker at ferieturen må se kul nok ut, må helst være dyr (eller i alle fall se slik ut!) og aller helst litt eksotisk også. Vel, nå er det jo ikke sånn at alle har titusenvis av kroner å bruke på ferieturer, og det er vel også mange som ikke ønsker å bruke mer enn nødvendig på en flukt fra hverdagen som varer en uke eller to.

Mange rimelige alternativer

Heldigvis finnes det gode alternativer, selv om man ønsker å ikke tømme lommeboken fullstendig underveis. Ett slikt alternativ er å ta overnattingene i telt. Greit, det er kanskje ikke like behagelig som å sove på hotell, men det er definitivt mer eksotisk – det finnes knapt noen bedre måte å komme nærmere naturen og elementene på. Når du reiser på tur med telt er du fri til å velge hvor lenge du ønsker å bli på hvert sted, du trenger ikke å booke deg inn på forhånd og du kan stå for mye av matlagingen selv, så lenge du går til innkjøp av et par bærbare kjøkkennødvendigheter først.

Camping er en åpenbar løsning

campin2Her i Norge finnes det massevis av muligheter for teltovernatting, alt fra campingplasser med egen teltplass til lysninger i skogen hvor du kommer så langt unna sivilisasjonen du bare kan. Husk bare å sjekke på forhånd at det er tillatt å telte der hvor du har lyst til å overnatte, så slipper du å bli vekket midt på natten av sinna grunneier og hans trofaste Fido.

Teltovernatting er perfekt enten du er på biltur, sykkeltur eller gåtur, og det fungerer til alt fra solotur til familietur. Har du barn er dette en gylden mulighet for barna å lære om natur, miljø og alle de gode gamle speiderferdighetene. En telttur kan også være en flott romantisk tur for to, alt man trenger er litt ost og brød, en god flaske vin og så gjør måneskinnet resten!