Ferie med bobil

Ok, vi vet hva du tenker når du hører ordet bobil; tyske turister, saktegående trafikk og fulle rasteplasser. Helt greit, dette er nok det stereotypiske bildet mange har av bobilturister, men slik trenger det jo absolutt ikke å være!

Omreisende hus

En bobil er jo som et hjem på hjul, og det finnes vel knapt noe enklere når det kommer til bilferie. Du trenger aldri bekymre deg for overnatting, du vet at du enkelt får laget den maten du føler for og du kan ta pauser akkurat når du vil. Og så lenge du velger en litt mer moderne bobil så trenger det ikke å gå så fryktelig sakte heller.

Mange ulike nivåer

Det finnes mange ulike typer bobil, alt fra femstjerners hotell på hjul til rullende blikkbokser som knapt klarer å karre seg opp en slak bakke. Når du velger bilen for deg er det nok økonomien som først og fremst avgjør hvor på skalaen du havner, men dersom du velger å leie i stedet for å kjøpe så finnes det mye bra å velge mellom.

Planlegg for en hyggeligere opplevelse

husbilNår du kommer deg ut på veien er det alltid lurt å planlegge litt på forhånd. Det er ikke alle rasteplasser som tillater at man camper over natten, så dette må man sjekke ut først. Ofte lønner det seg å betale for en plass på en campingplass, men da får man også litt ekstra komfort i form av tilgang på vann, tømming av septiktank osv. Ikke minst er campingplasser et flott sted å møte nye mennesker på, og ofte kan du få gode reisetips på veien.

Det flotte med å reise med bobil er at man kan ha en løs plan med muligheten for impulsive utskeielser underveis. Så lenge du har bestemt deg for ca hvilken rute du vil ta, og omtrent når du ønsker å nå ditt endelige mål så kan du legge inn en god del slingringsmonn på veien dit. Kanskje treffer du på et reisefølge du ønsker å tilbringe mer tid med, eller kanskje dukker det opp en turistattraksjon eller fem som du ikke hadde med på den opprinnelige planen.