Ferie med alternativ overnatting

Fly og hotell! Det er nok de to første tingene vi bestiller når vi bestemmer oss for at vi skal ut på tur. Nå er det vanskelig å komme unna flyturen dersom vi skal reise langt, men når det kommer til hotell så finnes det jo faktisk en del andre muligheter.

Annerledes innendørs overnatting

londonDersom du ikke ønsker å ta steget alt for langt bort fra den kjente og kjære hotellopplevelsen så kan du for eksempel sjekke ut hoteller som skiller seg ut på en eller annen måte. Spesielt i storbyene finnes det mange helt unike hoteller som kommer til å gi deg en helt annen følelse enn det gamle hotellet i storgata. Det finnes også helt andre typer overnattingsmuligheter som fortsatt gir deg trygghetsfølelsen du får hos et hotell. En slik mulighet er definert som bed and breakfast, altså et pensjonat, som er mindre formelt og ofte litt koseligere, men fortsatt drevet av noen som har peiling på gjestfrihet.

Utendørs overnatting

Dersom du skal ut på naturferie går det an å velge overnatting som tar deg helt tett på naturopplevelsene. Overnatting i lavvo, telt, iglo eller fjellhytte tar deg nærmere alt du ønsker å oppleve, enten det er i fjellet, ved kysten eller på vidda. Denne typen overnatting er kanskje ekstra populær i Norge, men det er fullt mulig å finne naturnær overnatting også i utlandet.

Private boalternativer

airbnb-tacomaDen nye trenden når det kommer til overnatting må uten tvil kunne sies å være organisert privat overnatting. Det blir mer og mer populært å overnatte i private hjem, og det finnes flere nettsider som nå spesialiserer seg på denne typen overnatting. Når du velger å overnatte hjemme hos noen er det selvsagt viktig at du tenker på sikkerhet. Velg et system med verifisering av utleiere slik at du vet litt bedre hva du får, aller best dersom du også har muligheten til å snakke med verten din på forhånd. Noen velger å møte verten på et nøytralt sted først, som også gir deg en ekstra mulighet til å bli kjent med og vurdere verten før du skal overnatte.

Uansett hva du velger bør du sjekke ut hvilke alternativer du har først, slik at ferien din blir best mulig.