Eventyrveien

Ønsker du en annerledes naturopplevelse, kanskje fra sykkelen? Da kan en reise langs Eventyrveien i Hallingdal være noe for deg. Dette er en slags forlengelse av Rallarvegen og er en unik opplevelse.

Eventyrveien strekker seg over hele 235 kilometer og en reise langs hele krever at man har satt av noen dager, men ruten kan tilpasses og deles opp både for de som er i god form, og de som anser kondisjonen sin som helt normal.

Start på Geilo

De fleste som ønsker å oppleve Eventyrveien starter turen sin fra Geilo. Grunnen til dette er fordi nettopp toget stopper her. For er man på en opplevelsesreise som dette ønsker man å være uavhengig av bil. Geilo er et tettsted i Hol Kommune og har blitt et flott turiststed, med flere hoteller og hytter. Stedet har per 2016 rundt 1.400 sengeplasser, så kommer man langveisfra vil man stort sett finne overnattingsplasser her, hvis man ønsker å overnatte før man starter på reisen langs Eventyrveien.

Hvor går ferden?

hallingdalOm du har overnattet på Geilo eller ikke, spiller ingen rolle. Et flott mål for dagen er å komme seg til Ål, ved å følge Eventyrveien eller også Hallingdalsruta som den blir kalt av de lokale innbyggerne her. Veien over til Ål er på ca. 28 kilometer, noe som bør passe de fleste fra sykkelsetet. For de som ønsker en lengre tur kan man sykle inn til Bergsjø Høyfjellshotell og da følger du den varierte veien hele tiden. Dette er en fantastisk naturopplevelse. Turen hit er på ca. 48 kilometer. Er man frisk og rask neste dag etter en herlig frokost på Bergsjø kan du fortsette turen til Hemsedal. Denne etappen blir da på 33 kilometer. Har man valgt å sykle til Ål kan man nå fortsette til Gol. Denne turen er nesten like lang, på 28 kilometer. For de som nå valgte ruten til Gol avsluttes turen langs Eventyrveien i Nesbyen. Siste etappen din er rolig og kun 2 mil. For de som fortsatt har mye å gi og som ønsker å oppleve snau-fjellet på sitt vakreste anbefales turen videre fra Hemsedal over Golsfjellet og ned til Gol. Dette er en hard etappe på litt over 5 mil, men er helt spesiell. Nede i Gol kan man slappe av etter en hard dag hos Tropicana Badeland.

Eventyrveien fortsetter nå fra Gol og over til Flå. Her kan man besøke Vassfaret Bjørnepark og overnatte i herlige senger hos Vik Gjestgiveri. Flå er også godt besøkt av turister. Ønsker man å reise herfra med kollektivtrafikken er dette mulig, men tøffingene velger en dag til, nemlig å sykle over til Noresund på dag 7. Siste etappen er på ca. 4,5 mil og her går det busser ned til Bergen sentrum eller Geilo hvor man startet hele turen sin.