Bilferie i USA

Det er noe helt spesielt med “The American Dream”, noe vi nordmenn aldri helt slutter å la oss tiltrekke av. For å få oppleve denne drømmen tett på er det blitt mer og mer populært med bilferier på de amerikanske kontinentet.

Planlegg forventet tidsbruk

416-road-trip-usa (1)Har du bestemt deg for å bruke ferien på en amerikansk “road trip” er det mange ting du må tenke på og bestemme deg for før du reiser. Først og fremst må du bestemme hvor lenge du ønsker å være på veien. En ukes road trip gir nødvendigvis en del flere begrensninger enn dersom du ønsker å være på tur lengre. Etter at du har bestemt hvor lenge du vil være borte må du finne ut hva du ønsker å få ut av turen. Tenk nøye igjennom hvor lang tid du har og hva som er viktigst for deg å oppleve. Kanskje ønsker du å komme igjennom flest mulig stater, eller se flest mulig store turistattraksjoner på kortest mulig tid, eller kanskje vil du heller ha mer tid på hvert sted og kanskje også tid til å ta impulsive beslutninger som tar deg bort i fra den originale planen. Dette er viktig å tenke på, for man kan jo ikke få alt – med mindre man har helt ubegrenset med tid selvsagt.

Hvilken rute skal du velge?

Du bør også tenke over hvilke områder du ønsker å se. Mange tiltrekkes av Route 66, men dette er ikke den eneste flotte road trippen du kan ta i USA! Mange velger å kjøre vestkysten på langs for eksempel, eller ta en rundtur i de nordlige statene og oppleve det gamle “ville vesten”. På østkysten har du muligheten til å kjøre fra storby til storby, og det er vanskelig å ikke la seg tiltrekke av steder som Washington DC og New York.

Tenk før du leier bil!

Helt til slutt må du også huske på at du skal være trygg på tur, og ikke minst at du skal ha det gøy. Det er enkelt å leie bil i USA, men sørg for at du får en trygg bil som du er komfortabel med å kjøre. En nyere bil kan ofte være det smarteste valget. Det høres nok ekstra eksotisk ut å kjøre USA på tvers i en gammel amerikansk muskelbil, men det er ikke like gøy dersom man får motorproblemer midt i ødemarken. Husk for all del en god forsikring, og ikke glem å ta godt vare på telefonnumre til både leiebilfirma, bilberging i området og forsikringsselskap.