Bilferie i Norge

Man trenger ikke å reise så langt for å få en spektakulær ferie. Vi nordmenn har en tendens til å tenke at vi må ut i den store vide verden for å kunne oppleve noe helt utenom det vanlige, men strømmen av utenlandske turister til Norge forteller en annen historie. Norge er smekkfullt av historie, naturopplevelser og turistattraksjoner, og du har utallige muligheter når det kommer til å ta ferien i Norge.

Se Norge på egne premisser

atlantic-roadEn av de beste måtene å se Norge på er uten tvil gjennom en bilferie. Med egen bil bestemmer du selv hvor du drar, hvor lenge du blir og ikke minst får du panoramautsikt til landskapet du kjører igjennom. Norge er dog et langt land, og det kan være lurt å på forhånd bestemme seg for et område som man vil satse på å dekke. Man kan selvsagt ta den helt ut og kjøre hele veien fra Lindesnes til Nordkapp, men dette er nok for de hardbarka bilferieentusiastene. For novisene, barnefamiliene og oss som ikke har fullt så god tid så finnes det heldigvis mange andre gode muligheter. Nord-Norge byr på en helt utrolig natur, og ikke minst er det en natur med store variasjoner – fra kysten i vest til finske- og svenskegrensen i øst. Lofoten er svært populært som turistmål, og med bil velger du selv om du ønsker å bli på ett sted eller om du vil utforske området videre.

Atlanterhavsveien – et godt alternativ

Dersom du ikke ønsker deg helt opp til midnattssolens rike har vi også en nydelig kystlinje lengre sør. Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal er et perfekt eksempel på norsk kyst; brutal, vakker og overraskende. Selve ruten er kun 8,3 kilometer lang, men dette veistykket kan du selvsagt kombinere med en tur nordover mot Trøndelag eller sørover mot Sogn og Fjordane. Helt i sør finner du også noen flotte kystperler, og en tur sørover gjennom Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder vil by på naturopplevelser helt utenom det vanlige.

Noen av innlandets perler

jotunheimenEr det ikke kysten som lokker mest finner du utallige naturperler også i innlandet. Røros, Rondane, Dovrefjell, Hardangervidda og Jotunheimen er bare noen av de helt unike landskapene du finner i Midt-Norge. En kjøretur over Hardangervidda eller Dovrefjell tar deg ikke bare fra en landsdel til en annen, men tar deg igjennom mystiske, trolske og spektakulære fjellpartier. En kjøretur gjennom Jotunheimen kan lett kombineres med bestigning av Galdhøpiggen eller Glittertind, eller en vandretur over Besseggen. Er det historie som fenger kan du følge deler av den gamle pilegrimsleden til Trondheim. Trondheim er jo verdt et besøk i seg selv, med attraksjoner som Nidarosdomen og Munkholmen, men med pilegrimsleden som oppvarming vil du nok sette enda større pris på vår gamle hovedstad.

Uansett hva du er interessert i vil du kunne finne noe som fenger i Norge. Alt du trenger er en bil, litt tid og passende kjøremusikk!