Bilferie i Europa

Det finnes så utrolig mange ulike valg når det kommer til ferieturer, men dersom du ønsker noe litt utenom det vanlige kan du kanskje vurdere en bilferie i Europa. Når du tar turen ut på de europeiske veiene har du flere valgmuligheter enn du klarer å tenke deg. Du kan velge å virkelig bli godt kjent med ett eller to land, eller du kan prøve å presse så mange land som mulig inn på turen din.

Velg en bil i god stand

Når du først setter ut på bilferie er det et par ting du bør tenke på. Aller først må du sørge for at du har en bil som faktisk tåler en skikkelig ferietur. Det er kjedelig å ha planlagt en road trip til Gibraltar for så å få motorstopp før du når Autobahn! Det finnes mange muligheter når det kommer til bil – du kan bruke bilen du allerede har, du kan gå til innkjøp av en billig, men trygg bil kun for turen eller du kan velge å leie en bil. Det finnes fordeler og ulemper ved alle disse valgene, så det er opp til deg å finne ut av hva som passer best for akkurat deg.

Tid og sted er viktig

europe-roadNår du vet hva du kjører bør du finne ut av to ting; hvor lenge du skal være borte og hvor du ønsker å dra. Dersom du ikke har så mye tid er det kanskje lurest å holde seg nord i Europa, eventuelt utforske våre nærmeste naboland. Det er selvsagt også en mulighet å fly lengre sør i Europa og skaffe en bil der nede. Har du litt mer tid har du plutselig også mange flere valgmuligheter. Europa har utrolig mye å by på, så du kan legge opp turen etter hva du er interessert i. Du kan reise på en gastronomisk oppdagelsesreise gjennom Spania og Portugal, eller kanskje du ønsker å se den spektakulære naturen i Alpene? Eller hva med “landhopping” i Øst-Europa? Her kan du komme igjennom mange land på svært få dager! Uansett hva som fenger mest så vil du kunne finne det i Europa, husk bare å planlegge godt slik at du alltid har alternativer dersom noe faller igjennom.

Det er også en god idé å legge inn litt ekstra tid, i tilfelle noe uventet skjer eller du får en plutselig trang til å avvike fra ruten og hoppe på en impulsrute til ukjent sted. Du bør også undersøke hvilke språk som snakkes i regionene du planlegger å besøke, slik at du slipper å bli overrasket over kommunikasjonsproblemer i områder hvor engelsk ikke er så godt kjent.