Atlanterhavsveien

En ting er alle enige om. Atlanterhavsveien er en av Norges flotteste veier å kjøre på, enten som bilist eller som syklist.

Atlanterhavsveien er en helt unik veistrekning som tar deg over smale bruer og spennende fyllinger. Turen går over vakre holmer og helt ut i havgapet. Langs veien finner du flere rasteplasser hvor du lett kan parkere eller ta en pust i bakken, hvis du sitter på sykkelsetet.

Tips for deg som kjører bil

atlanterhavsveien_1Som bilist har du virkelig noe å se frem til. Atlanterhavsveien omtales av mange kjente turistmagasiner som en av verdens flotteste bilreiser. Atlanterhavsveien binder Averøy med fastlandetover holmer, øyer og skjær. Du skal over 8 bruer og strekningen er på til sammen 8274 meter. Veien er også gratis! Selv om veien har til formål å ta deg raskest frem, så er det så mye å se på her, at flere faktisk velger å filme mens de kjører. På nettsteder som Youtube, finnes det hundrevis av videoer av turister som har gjort nettopp dette. Vi anbefaler at du heller setter deg godt til rette og nyter det du ser, med dine egne øyne. Strekningen som går mellom Bud og Kristiansund er en unik opplevelse av kyst, historie og kultur.

Store kontraster

Som syklist kan kontrastene i været oppleves som dramatiske. Fra en stille sommerdag med sol og herlig vær til stormen fra nordvest som nesten bokstavelig talt kan blå se deg ut på havet. Dette er viktig å være klar over for syklister, selv om det å oppleve dårlig vær her også er en opplevelse i seg selv. Parker bilen eller sett fra deg sykkelen og ta for eksempel en tur opp på Eldhusøya, som har en fantastisk utsikt å by på. Her vil du oppleve norsk natur på sitt aller beste, uansett om havet ligger helt stille eller om bølgene er store. For de fiskeinteresserte arrangeres det turer ut med fiskebåter fra Håholmen.

En av Norges største attraksjoner

MediaHandlerAtlanterhavsveien har i dag status som nasjonal turistvei og er en av Norges største attraksjoner. Veistrekningen ble åpnet i 1989 og syklistene kåret i 2015 veien til den flotteste, og turen trenger heller ikke å bli noe lengre enn 6 mil til sammen. Dessverre har veien noe høy trafikk i høysesongen mellom juni og august, noe som man bør være klar over. Turen er allikevel ikke særlig krevende og trafikken legger ingen demper på naturopplevelsen hvis man er vant med å sykle langs veien.